Anasayfa Hakkımızda Müze Atölyeler Sergi salonları İletişim Site Haritası

72. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi İzmir Kültürpark Sanat Galerisinde açılmıştır

Kültür ve Turizim Bakanlığınca, ''72. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi'' kapsamnda Türk sanatçılarının son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamımıza yeni eserler kazandırmak ve buna bağlı olarak da sanatçılarımızın verimini artırmak amacıyla ''Resim Yarışması'', ''Heykel Yarışması'', ''Özgün Baskı Yarışması'' ve ''Seramik Yarışması'' ''Birlikte Yaşama Kültürü ve Renklerin Kardeşliği'' teması ile düzenlenmiştir.

72. Devlet Resim Heykel Yarışması'nın, Prof. Hüsamettin KOÇAN (Seçici Kurul Başkanı, Sanatçı), Habip AYDOĞDU (Sanatçı), Prof. Sevim ÇİZER (Sanatçı), Prof. Meriç HIZAL (Sanatçı), Güngör İBLİKÇİ (Sanatçı), Prof. Dr. Fevzi KARAKOÇ (Sanatçı), Prof. Aytaç KATI (Sanatçı), Doç.Dr Murat Salim TOKAÇ'tan (Güzel Sanatlar Genel Müdürü) oluşan seçici kurulu, yarışmalara verilen eserleri değerlendirmek üzere 19 Kasım 2014 Çarşamba günü İzmir'de, 20 Kasım 2014 Perşembe günü İstanbul'da, 28 Kasım 2014 Cuma günü Ankara'da toplanmıştır.

Yapılan bu toplantılar sonucunda,

''Resim Yarışması''na teslim edilen toplam 234 eserden, 26'sı sergilenmeye layık bulunmuş, bunların içinden de üç adet başarı ödülü alan sanatçıları aşağıdaki gibi belirlemiştir.

Ahmet ALBAYRAK   Yüksek Masumiyet, 100x150, T.Ü Karışık Teknik

İsmail ATEŞ                Evren Tasarımı (Gri) 195x195, T.Ü. Y.B. Akrilik

Salim YILMAZ           Zincirler, 90x120, T.Ü.Y.B

''Heykel Yarışması''na teslim edilen toplam 125 eserden, 21'i sergilenmeye layık bulunmuş, bunların içinden üç adet başarı ödülünden iki ödül tam bir ödül paylaştıralarak toplam 4 adet başarı ödülü alan sanatçıları aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Serdar KAYNAK           Herşeye Rağmen  78x37x26, Mermer

Soner ÖZDEMİR            Biz'in Yolculuğu 48x65x36, Mermer Yontu Bakır Tel Lehim

Sule ÖZKAN                  İçindeki Pislik 15x53x92, Karışık Teknik

Sema OKAN TOPAÇ     Umut Ekmek 100x45x20, Pede De Verre Cam Şekil. Tek

''Özgünbaskı Yarışması''na teslim edilen toplam 72 eserden, 12'si sergilenmeye layık bulunmuş, bunların içinden de üç adet başarı ödülü alan sanatçılar aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Ozan BİLGİNER             Birlikte Yaşamak/Ölüm, 85x115, Serigrafi

Hasan KIRAN                Arayış VII İAN, 85x120, Ağaç Baskı

F. Dugu SİNAN              İsimsiz, 75x200, Yüksek Linol Baskı

''Seramik Yarışması''na teslim edilen toplam 104 eserden 14'ü  sergilenmeye layık bulunmuş, bunların içinden de üç adet başarı ödülü alan sanatçılar aşağıdaki gibi belirlenmiştir.,

Belgin AKBABA            Gideceksin Ama Nereye, 45x31x23, Elle Şekil

Duygu KAHRAMAN    Bulutları Beklerken, 20x14x44, Serbest. Elle Şek.

Mehtap MORKOÇ        Kimliksiz, An, Uyum, Zaman, Sade, Hep,

60x34x92, Elle Şekil, Ahşap Masa

Sanatçılra ödülleri 06 Mayıs 2015 günü Kültür ve Turizim Bakan yardımcısı Sayın Abdurahman ARICI'nın Teşrifleriyle İzmir'de gerçekleştiren törenle verilmiştir. Ödül Töreniyle eş zamanlı olarak 535 sanatçının 535 eser ile katıldığı ve 73 sanatçının 73 eseri sergilendi. ''72. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi' kapılarını Sanatseverlere açmıştır.